
Karnabahar yemeğini hiç sevmesemde kızartmasına bayılırım.İşte tarifimiz:)
Malzemeler :
1 çiçek karnıbahar
1 limonun suyu
Sosu için:
1 soda
1 yumurta
2 çorba ketçap
alabildiği kadar un
Yoğurt sos için:
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
kırmızı biber
Hazırlanışı :
Karnıbaharları çiçek çiçek ayırıp düdüklü tencerenin sebze pişirme apartının içine yerleştiriyoruz.Suyla temas etmeden sadece buharla pişmesine özen gösteriyoruz.Çiçeklerin üzerine 1 limonun suyunu döküp yaklaşık 10 dk kadar hafif haşlıyoruz.
Sosu için soda,yumurta ve ketçapı karıştırıp boza kıvamına gelene kadar unu ekleyin.Haşladığınız karnıbaharları bu sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Yoğurt sos için yoğurt kıyılmış sarımsak ve naneyi bir kasede karıştırıp karnıbaharın yanında servis yapabilir yada kızaran bahar çiçeklerinin üzerine döküp kırmızı pulbiberle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Siz bilirsiniz:)
Afiyet olsun...
Doğrusu ben fırında pişen karnıbahra bayılırım. Acaba bu verdiğiniz sosla fırında denesem nası olur? Sos çok farklı geldi,hem soda hem ketçap. Merak ettim :)
YanıtlaSilSoda; kızarırken yağı çekmesini önler.Ketçap hem aroma hemde renk verir:))Denersen bende sonucu öğrenmek isterim.Yarın Albondigas de prasa (pırasa köftesi) yapıcam.Eminim ilgini çekecektir:)
YanıtlaSilSodanın bu etkiye sahip olduğunu bilmiyordum :)) Pırasa köftesini de ilk kez görüyorum. Yahu ne ilginç mutfak kombinleri :D:D
YanıtlaSilSeferad Mutfağı canım:)Tadı güzedi,ben denemeyi ve yeni tadları seviyorum...
YanıtlaSilYahu ben buna bayıldımmmm... Diyettim ama kendim çok küçük miktar alarak ev halkına arz ettim :D Sevdiler, üstelik anneme soda diyince inanmadı bana :D
YanıtlaSilHerneyse çok teşekkür ederim Simaycım :)