
Malzemeler:
( Baton kek kalıbı için )
1 paket kedidili bisküvi
1 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker
Kreması:
2 .5 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker,
1 paket vanilya,
1/2 limon kabuğu
200 gr labne peynir
Üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı:
Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya, limon kabuğu rendesi ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılıması için bekleyin.
Nescafeyi şeker ile 1 su bardağı ılık sütte eritip, karıştırın.
Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.En altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli sütte çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.Kedi dillerinin üzerini kaplayacak kadar kremadan döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli sütte ıslatıp,2. sırayı dizin kalan kremayla kapatın.
Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
Tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmi çıkardıktan sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü inci şeklindeki pasta süslerinden serpiştirdim.İsterseniz rendelenmiş bitter çikolata veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Nilly bu pazar bizim misafirimiz oldu ve onun için yaptım bu pastayı:)

eline sağlık, ben de bunu kremasıyla uğraşmamak ve yumurtadan kaçınmak için (yumurtadan pek hoşlanmıyorum) dr. oetker dolgu kreması ile yapıyorum. öyle de güzel oluyor, tavsiye ederim.
YanıtlaSilDolgu kremasının içine limon kabuğu rendelersen tadı daha güzel olur.
YanıtlaSilNilly için super gündü:) hersey muhtesemdi ellerinize sağlık tatlımmm:)
YanıtlaSilnilly için muhteşem gündü, teşekkürler bebemmmm:)
YanıtlaSilMerhaba.
YanıtlaSilBu ikinci kez tiramisu yapılışım.Daha önceden hazır Dr oetker kremasıyla yaptım ama badem kokusuna benzeyen aromasından dolayı çok beğendiğimi söyleyemem.
Dün de sizin tarifinizi uyguladım,gerçi limonu unuttum..Tiramisu'cuğumu kalıbından çıkardıktan sonra resmını bile çektim, sağlam çıkmasına o kadar şaşırdım. Görsel olduğu kadar tadı da bir harikaydı!Eşimde çooooooook beğendi!! Ben birde onu yok etmeden önce buzluğa koyuyorum 1 saatliğine.Soğukken sanki dahada güzel oluyor.
Tarifiniz için çok teşekkürler! =)
Rica ederim, afiyet olsun.
YanıtlaSil