Soğuk kış günlerinde hastaların baş tacıdır tavuk çorbası.Tavuk çorbasının iyileşmeye yardımcı olduğu, iltihabı azaltıcı etkilerinin olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Sıcak tavuk çorbasının burunda ve bazı organlarda bulunan, bakteri ve virüslerle savaşan hücre uzuvlarını desteklediği kanıtlanmıştır.
Tadı çok güzel ve hazırlamasıda çok basittir.
Malzemeler:
1 adet tavuk budu
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
baş parmak büyüklüğünde taze zencefil
10 dal maydonoz
3 adet taze yeşil biber
1-2 dal keraviz sapı
1 çorba kaşığı pulbiber
1/4 limonun kabuğı ve suyu
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 çorba kışığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Salça ve sıvı yağ hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup yeteri kadar suyla haşlıyoruz.Etler pişip, sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatıyoruz.Tavukları çıkarıp, suyunu süzüp ayırıyoruz.Limon kabuğu ve taze zencefilide çıkarıp atıyoruz.Kalan sebzeleri rondo da püre haline getiriyoruz.Tavuğun kemiklerini ayırıp ister elinizle isterseniz benim gibi yapıp rondo da küçük parçalar haline getiriyoruz.
2 kaşık zeytin yağını ve salçayı tencereye koyup püre halindeki sebzeleri,suyunu ve tavuk etlerini bir taşım kaynatıyoruz.Kızarmış, küp küp doğranmış ekmeklerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Acaip canım çekti şimdi mmmmmm
YanıtlaSilBu çorba malzeme zenginligiyle yemek gibi olmuş. Nefis ve leziz görünüyor. Bir gün denemeliyim... :)
YanıtlaSilSarcim yapımı çok kolay, Ersin tam tembel işi aslında:) rondon varsa hiç zor değil.Tadı da gerçekten çok güzel.Bir daha ki sefere içine kabuk tarçında koyucam .
YanıtlaSil