21 Ocak 2012 Cumartesi

Puf Puf Hamur Kızartması



 

Ders çalışmaktan bütün dengemin bozulduğu şu dönemde annem benim için yapmış.Canım anneme sonsuz teşekkürlerimle...

Kahvaltı için yada yemek yemekten sıkıldığınızda alternatif ve kolay bir tarif.

MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI

Yumurta,  yoğurt,  un,  tuz  ve  karbonat ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. Hamur iki parçaya bölünür çok kaln olmayan  bir hamur açılır .Kurabiye kalıplarıyla yada bıçakla baklava şeklinde  kesilip, kızgın yağda pişirilir.


Peynir, domates yada hardal, mayonez, ketçapla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder