8 Aralık 2011 Perşembe

Tenekede Tavuk


Geçtiğimiz  aylardaki Niğde ziyaretimizde kuzenim bizim için yaptı. Zahmetsiz, kolay ve tadı muhteşemdi. Tavuk tavuk olalı böyle lezzetli pişmemiştir:

Bunu yapabilmemiz için şehirde kendimize ateş yakmaya elverişli bir ortam ve  yakmak için odun bulmamız gerekiyor.Ateş yakacak yer bulması zor iken odun bulmak çok kolay:)) Bakın etrafa öyle çoklar ki!

Şimdi gelelim tarifimize :

-1 adet köy tavuğu

(Tavuğun lezzetlisi 45 gün içinde kesilmek üzere yetiştirilen, gün ışığı görmemiş depresif bir hayvan değil tabiki:)

-Teneke

-Ateş,toprak, hava  ve odun :)))

-Demir bir sopa,kazık  yada ona benzer birşey...

Demir sopayı toprağa gömün!Tavuğu sadece tuz ile ovup onuda demir sopanın üzerine geçirin.Vay efendim bunda hijyen yok falan derseniz sopanın etrafını  alüminyum  folyo ile kaplayın.Teneke steril değil diyorsanız yazının kalanını  okumayın.

 


 

Tenekeyi üzerine kapatıp,etrafı toprakla örtün.Odunları  tenekenin etrafına yerleştirin.Üzerine ağır bir taş koyabilirsiniz. Piknik delisi arkadaşlarımdan duyduğuma göre  Ankara/Ulus civarında bu düzenek satılıyormuş.Demir sopanın bir tepsiye monte edilmiş olduğunu ve sebzeleri bu tepsiye dizip pişirildiğini duydum. 30 dk gibi bir sürede pişiyor.

Hayatımda yediğim en lezzetli tavuk sanırım buydu.

Arzucum eline sağlık:)

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder