8 Aralık 2011 Perşembe
Tenekede Tavuk
Geçtiğimiz aylardaki Niğde ziyaretimizde kuzenim bizim için yaptı. Zahmetsiz, kolay ve tadı muhteşemdi. Tavuk tavuk olalı böyle lezzetli pişmemiştir:
Bunu yapabilmemiz için şehirde kendimize ateş yakmaya elverişli bir ortam ve yakmak için odun bulmamız gerekiyor.Ateş yakacak yer bulması zor iken odun bulmak çok kolay:)) Bakın etrafa öyle çoklar ki!
Şimdi gelelim tarifimize :
-1 adet köy tavuğu
(Tavuğun lezzetlisi 45 gün içinde kesilmek üzere yetiştirilen, gün ışığı görmemiş depresif bir hayvan değil tabiki:)
-Teneke
-Ateş,toprak, hava ve odun :)))
-Demir bir sopa,kazık yada ona benzer birşey...
Demir sopayı toprağa gömün!Tavuğu sadece tuz ile ovup onuda demir sopanın üzerine geçirin.Vay efendim bunda hijyen yok falan derseniz sopanın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.Teneke steril değil diyorsanız yazının kalanını okumayın.
Tenekeyi üzerine kapatıp,etrafı toprakla örtün.Odunları tenekenin etrafına yerleştirin.Üzerine ağır bir taş koyabilirsiniz. Piknik delisi arkadaşlarımdan duyduğuma göre Ankara/Ulus civarında bu düzenek satılıyormuş.Demir sopanın bir tepsiye monte edilmiş olduğunu ve sebzeleri bu tepsiye dizip pişirildiğini duydum. 30 dk gibi bir sürede pişiyor.
Hayatımda yediğim en lezzetli tavuk sanırım buydu.
Arzucum eline sağlık:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder