4 Aralık 2011 Pazar

KURU FASULYE PASTASI


Hasta ziyareti için eve gelen komşularımızdan birinin kestaneli pasta gibi harikaydı, şef bile anlamadı, kuru fasulye olduğuna inanmadılar şeklindeki cümlesinden hareketle oturdum siz kıymetli okurlarım için araştırdım.Kestaneli pastaya olan aşkımdan dolayı denemeye karar verdim.Sonuç harikaydı:)


Tıpki fıstıklı görünen ıspanaklı kek gibi kestaneli pastaya benzeyen kuru fasulye pastası...

Yaparken içinde un olmadığından Gluten alerjisi olan   Çölyak hastaları içinde harika olacağı düşündüm.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 adet portakal, mandalina kabuğu

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 1 paket puding yada çikolata sosu yada krem şanti (tamemen size kalmış)


 

Hazırlanışı:

  • Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeleri su ekleyip haşlayın.Benim öyle bir imkanım olmadı.Fasulyeyi düdüklü tencereye koyup 40 dk pişirdim. Haşlanan fasulyeleri süzüp içine şekeride ekleyip rondodan  geçirin.

  • Ceviz içi, kabartma tozu, vanilya,portakal ve madalina kabuğunuda  ekleyip fasulyelerle karıştır.Bu karışıma başka bir kapta çırpıp köpürttüğünüz yumartaları yavaş yavaş ekleyin.Kalıba döküp ve 170 derecelik fırında 30 dk. pişirin. (Keki kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz)

  • Pudingi arka tarafında yazılan şekilde hazırlayıp fırından çıkan  ılımış kekin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. sitenizi siteme bıraktığınız yorumdan sonra keşfettim. fotoğraflarda tariflerde harika. takipçinizim... gizlipembe.blogspot :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Gizem.Şimdiki merakım sevdiklerim için butik kurabiye, italyan yemekleri...

    YanıtlaSil