28 Aralık 2011 Çarşamba

AVAKADO DİP SOS


 

Avakado çok çeşitli şekillerde yenebilen bir meyvedir. Salatası, kanepe türleri, makarna sosu ve Meksika mutfağına özgü bir Guakamole mezesi halinde  yenebilir.Zamanımın olmamasından dolayı tadları farklı 2 ayrı sos hazırladım. 1. sos  ekmeklerin üzerine sürerek kanepe gibi, cips ile  dip sos yada daha sağlıklı olsun derseniz ev yufkasını  fırında kurutarak  dip sos ile  kullanabilirsiniz.

1. SOS

  • 1  yumuşak avakado

  • 1  orta boy domates

  • 1 diş sarımsak

  • 1/2 limon suyu

  • 1 tatlı  kaşığı tahin

  • yarım çay kaşığı himalaya tuzu

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet yeşil biber


Kararmamış 2 adet yumuşak avakadonun kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkaralım.Eğer avakadonuz sert ise kese kağıdına sarıp bir kaç gün bekletebilirsiniz.Domates,sarımsak ve yeşil biberlerle beraber limon suyunu ve tahini ekleyip blenderdan geçirelim.

Ev yufkasını fırında kıtır kıtır olana kadar hafif ısıda kurutup birlikte yenilebilir.Yada  ekmek üstüne sürerek  kanepe gibi tüketebilirsiniz.


2. SOS

(Cipsler için daha uygun)

  • 1 adet avokado

  • 1/2 su bardağı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı mayonez

  • 1 diş sarımsak

  • yarım çay kaşığı himalaya tuzu

  • pulbiber,nane ve kekik


Hazırlanışı


  1. Avokadonun kabuğu soyulup, çekirdeği çıkartılır.

  2. Avokado, yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsak ile beraber iyice ezilip püre haline getirilir.Biraz nane, pulbiber ve kekikle karıştırıp cipslerin yanında servis yapabilirsiniz.


       Afiyet olsun...


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder