
Malzemeler :
- 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 80 gr bitter çikolata
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı un
- 100 gr toz haline getirilmiş fındık
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu*
- 1/2 paket vanilya
Kreması için
- 1 paket çikolatalı creme ole
- 2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle cupcake'lerimizi hazırlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşıp köpük haline gelene kadar mikser ile çırpalım. Çikolatamızı benmari usulu eritelim. Eritiyimiz çikolatayı yumurtalı karışımımıza ilave edip, çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta un, toz fındık ,kabartma tozu ve kakaoyu tel çırpıcı ile karıştırarak harmanlayalım. Toz karışımı, çikolatalı karışıma katıp düşük devirden hızlıya devire doğru çırpalım. Toz karışım sıvı karışımın içerisinde kaybolunca kremamızı ilave edip çırpmaya devam edelim. Silikon kalıplarımı fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Eğer silikon kalıbınız yoksa normal cupcake kağıtlarının içerisinde veya muffin fırın kalıplarınızın içerisinde de pişirebilirsiniz.. Kalıplara 1 yemek kaşığı kadar kıyalım.Ağzına kadar doldurmayalım. Mutlaka 1 parmak pay bırakalım. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Keklerin çok kabarmaması , kalıp ile aynı hizada kalması gerekmektedir. Keklerimiz piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım. Creme Ole'yi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Normalinden daha yoğun, sıkılabilir bir krema olacaktır. Sıkma torbasına takacağınız geniş zevkinize uygun bir duy ile cupcake'lerinizin üzerilerini süslüyoruz.

çok harika görünüyor nasılda canım çekti :( ellerine sağlık sıcacık sevgiler
YanıtlaSilEzgicim 15 dk alır yapması.Sen yanına kahveleri yapıp, arkadaşınla sohbet ederken pişiverir:))
YanıtlaSil