
Malzemeler:
- 5 adet levrek
- 1 büyük soğan
- 3 büyük patates
- tane karabiber
- defne yaprağı
- 2 limon
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 kaşık tereyağı
- 3-4 diş sarımsak
- tuz
Hazırlanması:
- Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. İçlerine defne yaprağı tane karabiber ve biraz tereyağı koyup kenara alın.
- Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.Eğer vaktiniz var ise karabiber ve kırmızı biber ile tavada 5-10 dk kavurun.Yoksa çiğden kayabilirsiniz.
- Fırın tepsini aliminyum folyo ile kaplayın.Patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. Üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
- Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. Yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz,dövülmüş sarımsakve 1 adet limon suyunu çırpıp balıkların üzerinde gezdirin.
- Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın.
- Önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder