2 Kasım 2010 Salı

Fırında Levrek



Malzemeler:

  • 5 adet levrek

  • 1 büyük soğan

  • 3 büyük patates

  • tane karabiber

  • defne yaprağı

  • 2 limon

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 3 kaşık tereyağı

  • 3-4 diş sarımsak

  • tuz


Hazırlanması:

  • Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. İçlerine defne yaprağı tane karabiber ve biraz tereyağı koyup kenara alın.

  • Patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.Eğer vaktiniz var ise karabiber ve kırmızı biber ile tavada 5-10 dk kavurun.Yoksa çiğden kayabilirsiniz.

  • Fırın tepsini aliminyum folyo ile kaplayın.Patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. Üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.



  • Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. Yarım çay bardağı zeytinyağı,tuz,dövülmüş sarımsakve 1 adet limon suyunu çırpıp balıkların üzerinde  gezdirin.

  • Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın.

  • Önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder