31 Ekim 2010 Pazar

İrmik Helvası



Malzemeler


  • 2 su bardağı irmik

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1,5 su bardağı süt

  • 2 su bardağı su

  • 50 gram tereyağ

  • 1/2  çay bardağı zeytin yağı

  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı veya 1 çay bardağı ceviz


Hazırlanışı


  • Yağı eritip irmiği  ve fıstıkları rengi değişene kadar kısık ateşte kavurun.

  • Suyu ve sütü kaynatın.

  • Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.(Süt yoksa tamanını su ile de yapabilirsiniz.)

  • Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.

  • Suyunu çekince oacağın altını yapayıp  şekeri ilave edip karıştırın.

  • 10 dakika demlenmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder