Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 50 gram tereyağ
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı veya 1 çay bardağı ceviz
Hazırlanışı
- Yağı eritip irmiği ve fıstıkları rengi değişene kadar kısık ateşte kavurun.
- Suyu ve sütü kaynatın.
- Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.(Süt yoksa tamanını su ile de yapabilirsiniz.)
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince oacağın altını yapayıp şekeri ilave edip karıştırın.
- 10 dakika demlenmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder