Malzemeler:
- 1.5 kg kırmızı biber
- 500 gr ince küçük acı biber
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı elma sirkesi
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Başlamadan önce 2 şeye sahip olmak lazım.Süzgeçten geçirecek sabra yada tülden keseye: ) Bunlar tamamsa bütün biberleri, yıkayıp çekirdeklerinden temizleyip, küçük parçalara bölüp, 2 bardak su ile tencereye atıyoruz.Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar arada karıştırıp kontrol ederek pişiriyoruz.Ben pişirirken dibini tutturdum.Başka şeylerle ilgilenmek yerine tencerin başında 15 dk başında beklerseniz benimki gibi olmaz.Biberler yumuşayınca blenderdan geçiriyoruz.Daha sonra işte ya sabrınızla tel süzgeçten geçirip biberlerin tohumlarından kurtuluyorsunuz yada tül keseye döküp 5 dk da tohumlarından kurtuluyorsunuz.
Püre haline gelen biberlerin üzerine elma sirkesi, şeker ve tuz ekliyoruz.Artık burası damak tadınıza kalmış.Bu kısım için kobayınız olsa iyi olur yoksa benim gibi yandım, aman allah!!!! çığlıkları ile suya koşarsınız.
Yaptığınız bu sosu , et ve tavuk yemekleri, ızgaralar, patates dilimleri, çorba, pizza ve makarna soslarına kullanabilirsiniz.
Not:Tarifin orjinali için tıklayınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder