1 Temmuz 2012 Pazar

Bezelye Çorbası


Bezelye ile arası olmayan bütün minnoşlara gelsin:)
Tadı harika...Tarif için   Tümay'a teşekkürler...

Malzemeler:  

-2 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı zeytin yağı

-2,5 su bardağı bezelye

-3 su bardağı su

-1 su bardağı süt

-4-5 dal dere otu

-deniz tuzu ve karabiber

Yapılışı:

Un ve zeytinyağı rengi değişene kadar kavrulur.Üzerine su ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir.Bezelyeler  eklenip yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencereden 1/2 sb bardağı kadar bezelyeyi başka kaba alıp el blenderi ile pürüzsüzleşinceye kadar karıştırılır.Ayrılan bezelyeler eklenip içine kıyılmış dere otu, karabiber,tuz eklenip 2-3 dk kadar daha karıştırılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder