27 Mayıs 2012 Pazar

Alman Pastası


Cuma günü 6 adet eti puf, bir dido, bir metro yedikten ve hala şekerli birşeyler mi yesem?Üzerine zeytin olsa  ne güzel olurdu gibi tuhaf bir ruh haline girmem sonucunda tamamen tesadüfen Papaya prensesin  blogunda  alman pastasının tarifini gördüm.Sadece şeker oranını değiştirip tarifi denedim.Kendisine tarif için teşekkür ediyorum.


Hamuru için :




  • 6 su bardağı un

  • 1 çay bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı ılık su

  • 75 gr yumuşak margarin yada tereyağı

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket instant maya


Kreması için:



  • 5 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı un,

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 2 yumurta sarısı

  • 50 gr margarin ya da tereyağı


Üzeri için pudra şekeri, 2 adet muz, 250 gr taze çilek

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.Siz malzemeleri eklerken tümünü tezgaha çıkarıp hamuru yoğurmaya  başlayın.Benim gibi hamuru yaptıktan sonra "aman tanrım yoğurdu unuttum"  deyip yoğrulmuş hamura yoğurt katmayın.Bu seferde vıcık vıcık bir hamur olunca yeniden un ekleyip yeniden uğraşmayın:))

 

Mutfakta özgüvenin fazlasının zararlı olduğuna karar verip mayalanmak üzere hamurun üzerini kapatıyoruz.Ben  mayalanmayı hızlandırma için termofora sıcak su koyup hamur kabının altına koydum:) Yaklaşış 1,5 saat sonra hamur 2 katına ulaştığında tezgaha alıp merdane yardımı ile parmak kalınlığında bir hamur açıyoruz. Bardakla yuvarlaklar kesip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip tepsi mayası için 30 dk daha bekletiyoruz.Bardakla kesildiğinde artan hamurları birleştirip yeniden yuvarlaklar yaptığımızda bunu en son pişirmek üzere ayıralım.Çünkü fazla mıncıklanan hamur çok nazlanıyor:) 170 C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

 

Kreması için toz malzemeyi tencereye alın.Karıştırdıktan sonra süt ve yumurta sarılarını da ekleyip  göz göz olana kadar karıştırın.Altını kapattıktan sonra tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.

Pişen pastaları bıçakla tam koparmadan ikiye kesin.Sıkma  pompasına doldurulmuş krema  ile içlerini doldurun.Taze meyvelerle de içlerini süsleyebilirsiniz.Üzerine pudra şekeri ile süsleyin.

NOT:Pastası biraz sert olduğundan bir dahaki sefere daha yumuşak bir pasta tarifi ile denemeye karar verdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder