Malzemeler:
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/4 su bardağı yer fıstığı
1/4 su bardağı iç badem
1/4 su bardağı ay çekirdeği
1/4 su bardağı kabak çekirdeği
1/4 su bardağı keten tohumu
1/4 su bardağı susam
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1/4 su bardağı kuru üzüm
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet gün kurusu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1/2 su bardağı bal
1/4 su bardağı esmer şeker
Hazırlanışı:
Kayısı, gün kurusu ve üzüm sıcak su ile ıslatıp, minik parçalar halinde doğruyoruz.Bademleri kıyıyoruz.Tereyağı, bal, tarçın ve şekeri küçük bir tavada eritip diğer tüm malzemenin üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.Yağlı kağıt serili bir fırın kabına karışımı döküp , üstten bastırarak sıkıştırıyoruz. 140 derecede 20 dk yağlı kağıt serilmiş fırında pişirilir.soğuduktan sonra kesip, yağlı kağıtlara sarıp kavanozda saklayabiliriz.
Granola barı ara öğünde, canımız şekerli bir şeyler istediğinde, gezilerde enerji vermesi amacıyla çantamızda taşıyabiliriz.Sağlıklı atıştırmalığımız içinde ne olduğunu bilmediğimiz market rafındaki koruyucu madde canavarı yüzlerce üründen eminim daha sağlıklıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder