4 Nisan 2012 Çarşamba

Granola Bar


Malzemeler:


2 su bardağı  yulaf ezmesi


1/4 su bardağı yer fıstığı


1/4 su bardağı  iç badem

1/4 su bardağı ay çekirdeği

1/4 su bardağı  kabak çekirdeği

1/4 su bardağı  keten tohumu

1/4 su bardağı  susam

1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

1/4 su bardağı  kuru üzüm

3-4 adet kuru kayısı

3-4 adet gün kurusu

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı tuz

50  gr tereyağı

1/2  su bardağı  bal

1/4 su bardağı  esmer şeker


Hazırlanışı:

Kayısı, gün kurusu  ve üzüm sıcak su ile ıslatıp, minik parçalar halinde doğruyoruz.Bademleri kıyıyoruz.Tereyağı, bal, tarçın  ve şekeri küçük bir tavada eritip diğer tüm malzemenin üzerine döküp hızlıca karıştırıyoruz.Yağlı kağıt serili bir fırın kabına karışımı döküp , üstten bastırarak sıkıştırıyoruz. 140 derecede 20 dk yağlı kağıt serilmiş fırında pişirilir.soğuduktan sonra kesip, yağlı kağıtlara sarıp kavanozda saklayabiliriz.

Granola barı ara öğünde, canımız şekerli bir şeyler istediğinde, gezilerde  enerji vermesi amacıyla  çantamızda taşıyabiliriz.Sağlıklı atıştırmalığımız  içinde ne olduğunu bilmediğimiz market rafındaki koruyucu madde canavarı  yüzlerce üründen eminim daha sağlıklıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder