29 Nisan 2012 Pazar

Butik Kurabiye


Yapımı birazcık zahmetli  ama çok  eğlenceli olan butik kurabiyeleri sizleri paylaşmak istiyorum.Sakın ben tarifini biliyorum, ben yaparım deyip atlamayın:) Okul kermeslerine falan yapmayın:)) Sonuçta 40 tane butik kurabiye parasını bağışlayın yaptıklarınızı kendiniz yiyin:)Yok ben bir daha yapamam:((Sadece, sadece en sevdiklerime:)))

Malzemeler:
1 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yaklaşık  3 bardak un
1 su bardağı pudra şekeri
1 silme çay kaşığı karbonat
1 tepeleme tatlı  kaşığı tarçın
1 limonun kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil (sevmeyen eklemesin)

Üzeri için:
Şeker hamuru ve bal

Hazırlanışı:
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri yoğurma kabında karıştırılır.Diğer malzemelerde eklenip kulak memesi kıvamına geldiğinde buzdolabında 30 dk dinlendirilir.

Hafif unlanmış tezgahta 6-7 mm kalınlığında merdane ile açılır.Kurabiye kalıpları ile istenilen şekiller kesilip yağlı kağıt serilmiş fırında 160 C de 15 dk pişirilir.

Şeker hamuru  2-3 mm kalınlığında açılıp kurabiye kalıbı ile kesilir.Soğumuş kurabiyelere  fırça ile balı sürüp şeker hamuru yapıştırılır.

Şeffaf poşetler ve renkli kurdela  ile  paketlenebilir.

Afiyet olsun.

Not:İlk kez yapacaksanız öncelikle kurabiye kalıplarına, pastacılık malzemeleri satan bir yerden şeker hamuruna ve süslemek için bir takım aksesuarlara ihtiyacınız olacak.Plastik kurabiye kalıpları bütün marketlerde bulunuyor ama metal kalıplar daha yaratıcı şekillerle dolu.Yurt içinde metal kalıplar abartı bir fiyata satılmakta.Azıcık araştırıp ebay üzerinden  Cookie Cutters kategorisinden aratıp  istediğiniz bütün kalıpları komik fiyatlara alabilirsiniz.  Çinli amcalar iyiki varsınız:)

 



 


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder