29 Nisan 2012 Pazar
Butik Kurabiye
Yapımı birazcık zahmetli ama çok eğlenceli olan butik kurabiyeleri sizleri paylaşmak istiyorum.Sakın ben tarifini biliyorum, ben yaparım deyip atlamayın:) Okul kermeslerine falan yapmayın:)) Sonuçta 40 tane butik kurabiye parasını bağışlayın yaptıklarınızı kendiniz yiyin:)Yok ben bir daha yapamam:((Sadece, sadece en sevdiklerime:)))
Malzemeler:
1 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta
150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
Yaklaşık 3 bardak un
1 su bardağı pudra şekeri
1 silme çay kaşığı karbonat
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 limonun kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil (sevmeyen eklemesin)
Üzeri için:
Şeker hamuru ve bal
Hazırlanışı:
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri yoğurma kabında karıştırılır.Diğer malzemelerde eklenip kulak memesi kıvamına geldiğinde buzdolabında 30 dk dinlendirilir.
Hafif unlanmış tezgahta 6-7 mm kalınlığında merdane ile açılır.Kurabiye kalıpları ile istenilen şekiller kesilip yağlı kağıt serilmiş fırında 160 C de 15 dk pişirilir.
Şeker hamuru 2-3 mm kalınlığında açılıp kurabiye kalıbı ile kesilir.Soğumuş kurabiyelere fırça ile balı sürüp şeker hamuru yapıştırılır.
Şeffaf poşetler ve renkli kurdela ile paketlenebilir.
Afiyet olsun.
Not:İlk kez yapacaksanız öncelikle kurabiye kalıplarına, pastacılık malzemeleri satan bir yerden şeker hamuruna ve süslemek için bir takım aksesuarlara ihtiyacınız olacak.Plastik kurabiye kalıpları bütün marketlerde bulunuyor ama metal kalıplar daha yaratıcı şekillerle dolu.Yurt içinde metal kalıplar abartı bir fiyata satılmakta.Azıcık araştırıp ebay üzerinden Cookie Cutters kategorisinden aratıp istediğiniz bütün kalıpları komik fiyatlara alabilirsiniz. Çinli amcalar iyiki varsınız:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder