6 Ağustos 2011 Cumartesi
Pangasius Fileto
Vietnam ve çevresinde iç sularda bulunan ve ayrıca bu bölgelerde yetiştiriciliği yapılan beyaz etli ve çok lezzetli bir balıktır. Özellikle Avrupa Birliği Ülkelerinde çok fazla tüketilen Panga, aşina olduğumuz dil balığına benzer bir tada sahiptir.
Panga yağ oranı düşük, protein oranı yüksek bir balıktır. Kalsiyum, sodyum ve demir içermektedir. Ayrıca Vit A ve C bakımından da zengindir.
Malzemeler:
-1 kg pangasius fileto
-2 yumurta
-1.5 sb galeta unu
-karabiber,tuz,kırmızı biber
-kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Pangalar dondurucudan çıkarılıp soğuk suyun içinde çözdürülür.Kurulanıp karabiber ve tuz ile tatlandırılır.2 yumurta baharatlarla beraber çırpılır.
Fritözde kızartacağım için ben balıkları daha küçük parçalara ayırdım.Siz hiç bölmeyin.Fritözde güzel kızarmayınca yeniden tavaya aldım.
Panga filetolar önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır.Kızgın yağın içinde her iki tarafı kızartılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ay cok iyi oldu, evdede pangasius balik var almistim gecenlerde dondurucuda nasil yapacagimi bilememistim, hemen tarifini yaziyorum, cok sagol : )
YanıtlaSilRica ederim canım.Izgara yapılmış halini de yayınlacağım.
YanıtlaSil