1 Eylül 2010 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Mantı

[gallery]





Malzemeler:

bir paket hazır mantı (marifetli hanımlar içinde elde açılmış mantı)

Ara kıyma sos:

(tamamen isteğe bağlıdır)

*200 gr kıyma

*1 küçük soğan

*1 yk kaşığı salça

Beşamel sos için:

*2 büyük  sb süt

*20 gr terayağı

*20 gr  un  (yaklaşık 2 kaşık)

*yıkılmış maydonoz

*200 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Öncelikle hazır mantıyı kaynar suda haşlayıp süzüyoruz.Dahasonra beşamal sos hazırlıyoruz.

Tereyeağını eritip  içine un ekleyip kavuruyoruz ve azar azar süt ekliyoruz .Dikkat etmemiz gereken kısım ocak  kısık ateşde olmalı. ve topaklanmamısı için sürekli karıştırmayı ihmal etmemek , dar tabanlı ve derin kapda yapmak.Yaklaşık 2 çay kaşığı tuzuda eklemeyi unutmuyoruz.

Fırında mantı için sosumuzun akışkan olması gerekiyor.2 büyük sb süt beşamel sosu akışkan yapılacaktır.

Fırın mantımızı eğer daha zengin içerikli yapmak istiyorsak ara sos hazırlayabiliriz.200 gr kadar kıymayı, kıyılmış soğan ve salçayla kavurup, haşlanmış süzülmüş mantıların üstüne döküyoruz.İsteğe bağlı olarak bir sıra rendelenmiş yada dilimlenmiş kaşar peynirini kıymalı sosun üzerine ekliyoruz.Hazırlamış olduğumuz beşamel sosuda üzerine döküyoruz.

kıyılmış maydonuzu ve kalan kaşar peynirini fırın tepsisine ekleyip 180 C önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadar fırınlıyoruz.

Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp  servis yaparken fırın mantının yanına eklenebilir.

Aşk ile  mutluluk ile  yiyiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder